Bitcoingrafieken waar u echt iets mee kunt. Zoals vooruitzichten bepalen.

Bitcoingrafieken met analyses die u gaan vertellen waar de munt naartoe gaat

Bitcoingrafieken kunt u overal vinden. Maar kunt u er iets mee? Passen ze net als bij ons in een filosofie?  Worden ze ondersteund moet cursussen, handleidingen en een interpretatie?

In 2018 zal deze site het middelpunt worden van een groot aantal grafieken en analyses rond Bitcoin. Verwacht wordt dat 8 á 10 bitcoingrafieken bijgehouden zullen gaan worden.  Een paar voorbeelden:

Trendkanaal grafiek voor sentimentanalyse

trendkanaal bitcoingrafieken

Deze grafiek bestaat uit twee delen, het bovendeel met de korte, middellange en lange trend (resp. Rood, Geel en Grijs) en onderin de cyclische beweging van de financiële waarde uit het bovenste gedeelte.

JSMA grafiek voor timing trendomslag

jsma bitcoingrafieken

De kruising van de groene en de blauwe lijn voorspelt een richtingsverandering. Op het moment dat de lijnen nagenoeg gelijk vallen is het punt dat het stoplicht op oranje gaat: Posities sluiten en afwachten waar we heengaan. Dat is pas te zeggen als beide lijnen uiteen gaan wijken.

TSI voor analyse overbought/oversold

In het bovenste gedeelte zien we de grafiek van de financiële waarde die we willen bestuderen. In het onderste deel zien we de overbought/oversold grafiek die de overwaardering dan wel onderwaardering aangeeft.  Bij overwaardering bevindt de blauwe grafiek zich in het rode gedeelte. Bij onderwaardering in het groene vlak.  Dit soort grafieken wordt gebruikt als ondersteuning van andere technieken omdat ze op zichzelf minder geschikt zijn om omslagmomenten aan te geven.

Donchianchannel 4 weeks, één van de bekendste trend-timers.

4weeksdochianchannel

Het is bekend dat de beste traders ter wereld, zoals de bekende “turtles” groep het 4 weeks donchiankanaal gebruiken om hun posities in te nemen en weer af te sluiten. Alle reden dus om deze grafiek aan de verzameling toe te voegen.

Dus geen willekeurige bitcoingrafieken

Het wordt dus zeker niet de bedoeling om willekeurige “bitcoingrafieken” te gaan plaatsen. Dit soort vrij nietszeggende grafiekjes zijn namelijk overal te kust en te keur te vinden. Nee, het gaat hier vooral om grafieksoorten die hun nut als analysetool in twintig jaar praktijksituatie al meer dan bewezen hebben.

Geen enkele grafiek kan de toekomst voorspellen. Dat is onmogelijk. Maar de ene geeft een beter vooruitzicht dan de andere. En wij leveren hier alleen de beste.

Toelichting

In principe zal bij elke grafiek een toelichting en een interpretatie gegeven gaan worden waarbij we wel aan moeten tekenen dat hier puur om de educatie gaat en niet om beleggingsadviezen in wat voor vorm dan ook.

Koppeling met cursussen

Uiteraard zal er een aansluiting worden gemaakt met onze technische analyse voor Bitcoin cursus die eveneens in 2018 ter beschikking moet gaan komen.

Inschrijven voor een dagelijkse update Bitcoingrafieken

Op de pagina [producten] vindt u hoe u in moet schrijven op een dagelijkse update.