Cursus bitcoin voor iedereen

Alles over de cursus Bitcoin voor Oma.

Een cursus voor (bijna) iedereen

Ofwel een cursus Bitcoin voor iedereen die ook maar enige interesse in Bitcoin heeft. Maar ook voor iedereen die geen zin in een enorme hoeveelheid terminologie, kretologie en onbegrijpelijk vakjargon heeft.  Voor de meeste mensen dus.

Voorkennis van Bitcoin of cryptogeld is niet nodig om deze cursus Bitcoin te kunnen volgen. Na afloop kunt u over vele aspecten van Bitcoin meepraten.

Maar waarom voor Oma?

Over Bitcoin wordt enorm veel onzin verteld en gepubliceerd. Veel te veel. Iedereen heeft daar een eigen agenda bij en streeft eigen doelstellingen na.

En de waarheid? Ach, we leven in een tijd van “Alternative facts” en “Fake News”.  Maar wie vertel je nu echt hoe zit? Aan wie vertelt elk normaal mens de waarheid? Inderdaad. Aan je Oma!

 

.

cursus bitcoin , overzicht van de losse delen

Wat omvat de cursus?

10 boeken, ieder tussen de 40 en 65 pagina’s. Elk boek heeft een mindmap als inleiding en om de structuur van het boek grafisch duidelijk te maken, gevolgd door het eigenlijke boek.

Mindmap

mindmap

Zelftest

Een samenvatting en een zelftest met vragen en antwoorden sluiten elk boek af.

cursus bitcoin

 

Leesaanwijzingen met iconen

Elk boek is voorzien van leesaanwijzigen in de vorm van icoontjes. Zo kan men gericht lezen.

cursus bitcoin

Qr-codes bij de tekst verwijzen naar flimpjes

Naast de tekst vindt men QR-codes in de boeken terug die verwijzen naar flimpjes over de verschillende onderwerpen.

 

cursus bitcoin
Een schermpje uit één van de filmpjes

Bij een moeilijk gedeelte  kan men even de smartphone pakken en het geheel eens van een andere kant bekijken.

Omdat moeilijke termen onvermijdelijk zijn hoort er een boekje bij met de gebruikte terminologie. Elke niet-alledaagse term wordt even toegelicht.  In feite is dat het 11e deel maar het wordt gelijk met het eerste deel meegestuurd.

Deze cursus is niet voor:

Mensen die even de blockchain raadplegen hoe het zit met het aantal bevestigingen op hun transactie. Om even een beeld te geven. We gaan in deze cursus NIET in op techniek. Dus wie dat verwacht, zal niet veel van zijn of haar gading vinden in deze cursus. Daar zijn andere cursussen voor.

Bitcoin lijkt moeilijker dan het eigenlijk is

Wat wel handig is, is doorzettingsvermogen om de essentie van Bitcoin te willen begrijpen. Dat wordt voor het grootste deel veroorzaakt door de mensen die de voorlichting regelen.  Bitcoin is  in wezen niet moeilijk. Betalen met de euro is net zo ingewikkeld als met Bitcoin. Dus daar ligt het probleem niet.

Bitcoin schrikt af en wordt vaak zelfs ontmoedigd

Maar Bitcoin schrikt veel mensen af. Dat komt voor een deel omdat vele partijen er een belang bij hebben om het allemaal zo ingewikkeld mogelijk te maken. Met name media en overheid zullen er alles aan doen om het gebruik van Bitcoin te ontmoedigen. En om op vele punten een mistgordijn te creëren.

Wij van Supergeld zijn volslagen onpartijdig

Supergeld is volslagen onpartijdig. We hebben geen enkel belang bij het feit of Bitcoin in Nederland een succes gaat worden of niet.  We worden er in beide gevallen geen cent armer of rijker van. En daarom is deze reeks boeken volstrekt onpartijdig. We behandelen de vele voordelen maar staan ook stil bij de onmiskenbare nadelen die dit Supergeld nog heeft.

Onder de kop [producten] leest u verder welke mogelijkheden er zijn en hoe u zich voor deze unieke cursus in kunt schrijven.