De achtergronden van Em-ha-em-art-productions


Em-ha-em-art-productions

Google Aangepast zoeken

[Algemeen] [Beeldend kunstenaars] [Fotografen/fotografie] [Modelwerk] [Kunst overige] [Contact]

Binnen Em-Ha-Em-Art productions bieden we een aantal zaken aan op het gebied van perspectiefleer en perspectieftekenen. Bijvoorbeeld
Boek perspectief Complete cursus perspectief aangeboden Cursus perspectief volgen

qunstof

Teun van Staveren
Teun van Staveren heeft in 2000, na een veelzijdige carrière, gekozen voor het vrije kunstenaarschap. Hij was oorspronkelijk architect en restauratie-deskundige met een Delftse achtergrond. Hij maakt schilderijen en in deze laatste jaren vooral ook bronzen en stenen beelden

Alberto Valentini
Schilder Alberto Valentini, geboren in Italië en opgegroeid in Canada. Sinds 1997 woont en werkt hij in Den Haag. De meeste van zijn schilderijen in olieverf en acryl zijn gemaakt op het strand, in de duinen en in de omgeving van de stad.

Geert Winkel
Geert Winkel, afkomstig uit Groningen, schildert al bijna zijn gehele leven. Hij is lid geweest van de schilderclubs Kropswolde en Art Alure in zijn huidige woonplaats Hoogezand. Geert schildert vooral stillevens, maar gaat ook andere onderwerpen niet uit de weg

Angele van den Thillart
Angèle van den Thillart schildert en boetseert 'fragmenten'. Ze laat zich inspireren door de mens. Haar werk is figuratief - echter door de werkwijze - de keuze voor de compositie, oogt het bijna abstract. Zij volgt dezelfde aanpak bij haar schilderijen van het menselijk lichaam

Truus Wortel
Truus Wortel-Erkamp is gaan schilderen na haar loopbaan als Hoofd Personeelszaken bij een internationaal cosmeticabedrijf. Kleurgebruik is een belangrijk onderdeel in haar werken, die variëren van landschappen tot algemene onderwerpen. Zij maakt ook abstracte schilderijen.

Elisabeth Spits
Elisabeth Spits is conservator bij het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Zij schildert sinds bij Atelier Dijkzicht in Amsterdam. Zij werkt abstract en figuratief in olieverf, zowel op doek als op paneel. De primaire kleuren overheersen in haar werk.

Ivo Winnubst
Ivo Winnubst genoot zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De laatste jaren kent hij een fscinatie voor ‘het andere portret’. Hij schildert heel schetsmatig vooral modellen, waarbij hij slechts het belangrijkste detail zeer realistisch uitwerkt.

Jose Luis Couoh Puc
Jose Luis Couoh Puc werd geboren in Tekax City, Mexico. Hij studeerde aan de kunstacademie CEDART en later de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Merida. Hij woont in Mexico en exposeerde in galeries in Yucatan (Mexico), Parijs, Amsterdam, New York, New Delhi en Hong Kong.

Yvonne Lub
Yvonne Lub is in Enkhuizen geboren en zij woont daar nog steeds. Zij tekent en schildert naar model bij het Westfries Tekencollectief. Eind negentiger jaren begon zij met beeldhouwen. Zij laat zich daarbij inspireren door haar werk, de mens en de natuur. Ze werkt in steen en brons.

Kunstenaar Christian Dely
Christian Dely werd in 1931 in Waarschoot (België) geboren. Hij volgde een schildersopleiding aan de academie, maar ging als onderhoudschilder in een katoenfabriek werken. Uiteindelijk werd hij toch kunstschilder. Christian Dely is in 1986 in Gent overleden

Jo Frijns
Jo Frijns is van oorsprong bouwkundig ingenieur en studeerde af aan de Academie voor Bouwkunst. Aangezien er toen nauwelijks werk was te vinden, maakte hij aanvankelijk keramische en houten objecten. Nu fotografeert hij. De bouwkundige achtergrond van Jo Frijns is een inspirerende leidraad.

Designer Emma Jean Brown
Emma Jean Brown komt uit Tuskegee, Alabama (V.S.). Zij volgde haar passie voor mode en kunst. Ze werkte als kleedster en styliste voor filmsterren in Hollywood. Ze werd hoedenontwerpster, kwam naar Amsterdam en opende haar designstudio 'Hattitudes' als onderdeel van haar kunstgalerie 'Royal Gallery'.

Kunstenares Petra Hemelrijk
Petra Hemelrijk zoekt in haar werk naar een manier om los te komen van het benauwende stramien van verantwoordelijkheden en verplichtingen uit het dagelijkse leven. Dit uit zich in kleurkrachtige en haast exploderende beelden. Er is geen vooropgezet plan maar wel creatie naar gevoel en impuls.

De hoeden van Clementine Jesterhoudt
Clementine Jesterhoudt kreeg in 1997 haar eerste hoedenmaaklessen van Marga van der Bos in Amsterdam. Sindsdien weet zij dat 'mooie hoeden maken' haar ideaal is. De laatste jaren legt zij zich meer en meer toe op het maken van unieke, theatrale hoofddeksels.

Kunstenaar Franciszek Znamierowski
Franciszek Znamierowski is geboren in Swidnik, Polen. Hij woont en werkt in Lublin. Hij studeerde aan het lyceum voor toegepaste kunst en meubelvormgeving en studeerde hij af in Schilderkunst aan de Universiteit Maria Curie-Sklodowska in Lublin.

Kunstenares Marthe Lallemand (Frankrijk)

Kunstenaar Frits Dang
Frits Dang is in Nijmegen geboren en opgegroeid in Rotterdam. Al op jonge leeftijd tekende hij veel. Hij is nu vooral bekend door zijn surrealistische werken. Hier ligt zijn passie, zijn hart. Naast surrealistische schilderijen heeft hij ook de nodige realistische werken vervaardigd.

Liesel Brune
Liesel Brune is afgestudeerd in beeldende kunsten aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika). Ze heeft een aantal jaren als docente beeldende kunst en als graficus gewerkt. Zij is sinds 1998 professioneel kunstschilder. Ze maakt met de technieken van de oude meesters realistische werken.

Erika Neuwirth
Erika Neuwirth werd in Steyr, in Oostenrijk, geboren. Ze heeft meer dan twintig jaar cursussen in Oostenrijk gevolgd. Op dit moment woont en werkt ze in zowel Wenen als Amsterdam. Ze schilderde aanvankelijk abstract, maar tegenwoordig krijgt werken naar de waarneming voorrang.

Kunstenares Ingrid Ruijs
Ingrid Ruijs kon als kind al alles natekenen wat zij zag. Na een cursus 'vrij schilderen' bij de Vrije Academie, ontdekte zij dat ze de meeste rust vond in het naschilderen van foto’s. Zij streeft ernaar het karakter van mens en dier treffend weer te geven. Zij maakt ook werk in opdracht.

Kunstenaar Jan Hendriks
Jan Hendriks volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en deed vervolgens de lerarenopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Hij maakt nu monochrome reliëfs in papier, karton en hout. Eenvoudige vormen en ritmische composities

Jan Smidt tekent Henriette

SAIREO
SAIREO  is geboren in Parijs en studeerde daar architectuur. Jarenlang maakte hij al kunst en sinds 1998 is hij zelfstandig kunstenaar. Voor hem is kunst is geen decoratie, maar een interactie tussen schilder en kijker. Kunst moet vrij zijn en emoties oproepen. Behalve acrylverf gebruikt hij diverse andere materialen, wat zijn werk uniek maakt.

Kunstenaar Leendert Fransen
Leendert Fransen volgde een opleiding van enkele jaren aan de kunstnijverheidschool te Amsterdam. Hij volgde cursussen modelschilderen en bekwaamde zich in technieken als etsen, zeefdrukken, lithograferen en het maken van waterglasprints.

Kunstenaar Ruud van den Akker
Ruud van den Akker werd na de HBS werd hij toegelaten tot de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij schilderde en werkte in galeries. Hij is ontwerper van theaterdecors. Sinds 2000 is hij ook weer gaan schilderen. Zijn schilderijen zijn kleurrijk en meestal realistisch.

Studio Aquamozaiek
Studio AquaMozaiek heet het mozaïekatelier waarin Saskia Meerman en Anna Lont met veel plezier samenwerken. In hun studio aan de Amstel in Amsterdam maken zij kamerfonteinen,veelal uitgevoerd in mozaïek. Daarnaast ontstaat er regelmatig vrij werk, geïnspireerd door mozaïek.

Annet van Gerven
Annet van Gerven tekent en schildert uit liefhebberij. Zij is autodidact en heeft enkele jaren tekenlessen gevolgd aan de Vrije Academie in Sassenheim, aangevuld met wat andere cursussen en workshops. Haar werk in aquarel en acryl laat meestal bloemen en landschappen zien.

René Strunk
René Strunk houdt zich al 40 jaar bezig met sport, klassieke muziek en schilderen. De ervaring is opgedaan door het gewoon te doen, naar andere schilders te kijken en boeken te lezen over schildertechnieken. Hij vindt het een uitdaging om in landschappen licht, weer of sfeer vast te leggen.

Hanneke van Heusen
Hanneke van Heusen studeerde letteren en is docente. Schilderen als tijdverdrijf is veranderd in een ware passie. Er zijn nog zoveel mythen en verhalen in haar hoofd, dat inspiratie voor de toekomst in overvloed voorhanden is.

Catharina Jensen
Catharina Jensen werd in het begin van de jaren negentig lid van een experimentele groep schilders in India. In de de jaren negentig heeft zij een opleiding gevolgd aan ‘The Annapolis School for Creative Arts’ in Maryland (Verenigde Staten).

Rusconi Hoeden

Joao Viegas
Joao Viegas is het toonbeeld van een kunstenaar met een aangeboren talent. Hij studeerde aan de Tomas Cabriera academie in Faro, Portugal. Viegas maakt eigentijdse kunst, die post-moderne tendenzen in zich heeft.

Iwona Rozbiewska
Iwona Rozbiewska tekent, schildert en beeldhouwt. Ze studeerde beeldende kunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Warschau. Zij zoekt voortdurend naar nieuwe wegen en vormen van expressie. Haar inspiratie haalt ze uit buitenlandse reizen, literatuur en theater.

Remgeesh Das
Remgeesh Das werkt met verschillende media. Hij maakt surrealistische tekeningen en schilderijen die ook pop-art invloeden laten zien. Zijn tekeningen zijn meestal in inkt uitgevoerd. Met veel humor en fantasie. Hij maakt daarnaast ook ruimtelijk werk.

Jos Burcksen
Jos Burcksen tekent, schildert en fotografeert. Hij werkt afwisselend figuratief en abstract. Velen volgden zijn cursussen op het gebied van fotografie, modelstudie, portettekenen, stilleven en abstract tekenen en schilderen. Zijn werk bevindt zich in particuliere collecties in Nederland, Frankrijk en de V.S.

Rose around te world
Rose around the world is een stichting die wereldwijd middels speciale portretten goede doelen wil promoten.

André Klompmakers
André Klompmakers (1952) hanteert een fel kleurpalet dat samen met zijn vaak impulsieve manier van werken ervoor zorgt dat hij terecht een colorist genoemd wordt waarbij zijn werk steeds meer een neiging naar abstractie toont.

Mieke Rietveld
Mieke Rietveld begon al vroeg in de kunst. Haar bouwkundige opleiding aan de TU in Delft en haar Amsterdamse theaterervaringen bleken slechts tussenstadia op weg naar de teken- en schilderkunst. Zij volgde een studie Fine Arts aan de Aberdeen University en de Wackers Academie in Amsterdam.

Wies Telling
Wies Telling schildert inmiddels ruim tien jaar. Zij volgde diverse cursussen. Zij maakt nu deel uit van een schildersgroep, die zijn atelierruimte heeft in buurtcentrum De Coenen in Amsterdam. Haar werk is zeer gevarieerd en beweegt zich tussen figuratief en abstract.

Kunstenares Odette Valks
Odette Valks startte haar carrière als etaleuse in de modebranche. Met haar belangstelling voor mode, dans, muziek, styling en visagie en de liefde voor het portret, werd de hoed als inspiratiebron ontdekt. Zij schildert portretten, waarbij de hoed een prominente rol speelt.

Kunstenares Echo Ho
Echo Ho werd in 1986 in de provincie Sichuan in de volksrepubliek China geboren. Zij studeert aan de universiteit van Peking. Schilderen is haar hobby. Zij past traditionele, Chinese schildertechnieken toe op zijden waaiers en legt daarop ook Europese landschappen vast.

Kunstenaar Sergio van Pul
Sergio van Pul is opgeleid tot game designer aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn werkzaamheden omvatten momenteel een breed scala aan ontwerpdisciplines: van conceptualisatie, digitaal ontwerp en programmeren tot traditioneel modeltekenen, -schilderen en bodypainting.

Lidy Tijssen
Lidy Tijssen volgde schildercursussen bij Atelier de Kromme Mijdrecht en bij Marijke Zwart in Mijdrecht. Zij werkt vooral abstract en past daarbij gemengde technieken toe. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur, polders en het strand.

Akira Shimaya
Akira Shimaya werd in Fujisawa (Japan) geboren. Hij behaalde zijn bachelor's graad in beeldende kunsten aan de Waseda Universiteit in Tokyo. In 1976 verbleef hij een jaar in Amsterdam om te schilderen en zich in grafiek verder te bekwamen. In 1988 studeerde hij een jaar in de V.S.

Pieter ten Boekel
Pieter ten Boekel is in Den Helder geboren en getogen.Hij heeft een vijfjarige opleiding genoten bij de vrije academie Crejat in Alkmaar. Pieters stijl heeft zich steeds meer ontwikkeld in de richting van het surrealisme, met als specialisatie de mens, portret en landschap.

Ellen ten Kate
Ellen ten Kate is al enkele jaren bezig met model- en portrettekenen en -schilderen. Zij volgde cursussen bij Kunstencentrum Wherelant in Purmerend en volgde een vierjarige studie aan de Mix Academie in Amsterdam. Zij maakt vooral kleurige portretten van bekende personen.

Nel Simon
Narcisio (Nel) Simon werd geboren op Curaçao. Hij studeerde in Curaçao aan de Ceramic Studio Suffisant en aan de Universiteit van Burlington in Vermont, Verenigde Staten. Zijn studio is gevestigd in Amsterdam. De beeldhouwwerken van Narcisio (Nel) Simon blinken uit in elegantie en originaliteit.

Bernard Hoyes
Bernard Hoyes woont in Los Angeles en werd in Kingston, Jamaica, geboren. Zijn kunststudie volgde hij aan de Arts Students Leaugue en de Vermont Academy. Zijn kleurige schilderijen laten meestal gestileerde figuren zien en zijn Afrikaanse ‘roots’ zijn daarin terug te vinden.

Alan de Geus
Alan de Geus is beeldend kunstenaar en grafisch vormgever/illustrator. Hij genoot zijn opleiding aan de FAS (commercial art and illustration) en de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (grafisch ontwerpen en illustratie). Zijn werk heeft een herkenbare, persoonlijke stijl.

Frank de Leeuw
Frank de Leeuw, gepensioneerd marketing– en communicatiemanager is als tekenaar en schilder autodidact. Frank hanteert meestal een losse stijl. Hij specialiseert zich vooral op het naar waarneming tekenen en schilderen van mensen en dieren

 
 
[Sitemap]
follow me on twitter