Burcht in Leiden

stadhuistoren Leiden vanaf de burcht in Leiden

Stadhuistoren vanaf de Burcht in Leiden

Burcht in Leiden

De Rijn splitst zich in de binnenstad van Leiden. Maar op het punt waar de de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn samenkomen vinden we een imposante Middeleeuwse burcht. Nou ja, hij is nogal verscholen achter de huizen en je moet even weten waar je de ingang kunt vinden.

Is dat eenmaal gelukt dan wordt de klim over de toegangstrap beloond met een prachtig uitzicht over grote delen van de stad waarbij vooral de twee grote kerken (Hooglandse kerk en Pieterskerk) die boven de stad uittorenen, direct in het oog vallen. Of de toren van het stadhuis zoals op bovenstaande foto.

Van de eigenlijke burcht is niet vele bewaard gebleven. We moeten het doen met de buitenmuur die op zich al indrukwekkend genoeg is.

Iemand die een toeristisch bezoek aan Leiden brengt kan niet om dit bouwwerk heen. (recht tegenover de Korenbeurs-brug de steeg in tot deze een bocht maakt. Daar vinden we de ingang). Zie onderste grotere foto.

Hooglandse kerk vanaf de Burcht inLeiden.jpgVanaf de Burcht in LeidenLeiden-Hartebrug kerk vanaf de burcht in Leiden.jpg

Leiden ingang burcht

Ingang van de Burcht in Leiden

One thought on “Burcht in Leiden

  1. Pingback: Burcht Leiden - Mainport Art Prikbord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *